Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха 9 трупа в наводнена къща в Сицилия
4 Ноември 2018
Равнището на водата в местна река се повиши бързо след проливни дъждове в региона
Продължава да е лошо времето над Италия. На остров Сицилия ситуацията е драматична, а в областите Венето и Лигурия щетите са неизчислими. От началото на седмицата до днес в резултат на ураганните ветрове и проливни дъждове загинаха 17 души, съощава БНР.

Спасители в Сицилия откриха труповете на 9 души в наводнена къща в Сицилия след силни дъждове в региона, предаде ДПА, като цитира съобщение на местните власти в Twitter. В жилището в Кастелдача, недалеч от сицилианската столица Палермо са били открити майка, баща, техни родители и деца. Според местните медии, жертвите са били от две семейства.

Равнището на водата в местна река се повиши бързо след проливни дъждове в региона. В град Викари беше открито тялото на още един човек, съобщава агенция АНСА. 

Ветрове от над 180 км/ч унищожиха в областите Венето и Фриули ценни борови гори, сред които тези известни като „Страдивари” заради особения вид червен бор от чиято  дървесина се правят именитите цигулки. Общо с горите в Трентино са унищожени 14 милиона дървета.

Апокалиптична е картината на планинските хребети, някои от които превърнали се в свлачища, отнесени са пътища, покриви, наводнени сгради и селища останали без ток и газ, язовири и езера пълни с дънери, наноси и всичко, което водата е срещнала по пътя си. А долините на доломитите във Фриули, които са в списъка на ЮНЕСКО са откъснати от света.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.