Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Русия изпитва нов вид електромагнитно оръжие
1 Октомври 2018
Като поразяващ фактор в тези оръжия се използва електромагнитно излъчване на свръхвисоки честоти, т. нар. електромагнитен „изстрел“
Руският концерн „Радиоелектронни технологии“ (КРЕТ) е започнал тестове на полигон на електромагнитно оръжие, разкри пред вестник „Известия“ съветникът на първия заместник-генерален директор на компанията Владимир Михеев, съобщава Фокус.

По думите му оръжието представлява много перспективно направление в отбранителната промишленост. Т.нар. свръхвисокочестотни пушки (СВЧ-пушки) се изпитват „постоянно и в лабораторни условия, и на полигон“. Експертът уточни, че специалистите активно работят и над разработването на система за защита от съответния тип въоръжение. 

Като поразяващ фактор в тези оръжия се използва електромагнитно излъчване на свръхвисоки честоти, т. нар. електромагнитен „изстрел“, чрез който от строя се извежда електрониката на противника. 

Неотдавна Министерство на отбраната на Руската федерация разкри планове за подсилване на противовъздушна отбрана (ПВО) със системи за за радиоелектронна борба (РЕБ). Високомобилните станции ще бъдат в състояние да предизвикват смущения в радиолокаторите и системите за свръзка на летателните апарати.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Х
02 Oct, 2018 | 22:00

Колкото ПАК-ФА влезна в сериино производство след толкова много години, толкова и това магнитно оръжие ще влезне. Руснаците са майстори на щетата. Само че се оказва рано или късно че са едно голямо нищо, само знаят да плямпат и да се перчат.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.