Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Русия доставя на Сирия зенитни комплекси С-300
24 Септември 2018
Според руския министърът на отбраната системата значително ще увеличи бойния капацитет на сирийската армия
Русия ще достави на Сирия ракетна установка "Ес-300" земя - въздух. Стъпката е част от мерките, които Русия предприема, след като 15 военни загинаха при свалянето на руски самолет в Сирия, подчерта обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу, предадава БНР. По думите му системата значително ще увеличи бойния капацитет на сирийската армия.  

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че това не е насочено срещу трета страна, но посочи, че според руските военни експерти причина за инцидента са „преднамерените действия на израелски летци, което не може да не нанесе вреди“ на отношенията ни. Той добави, че руският президент Владимир Путин е информирал сирийския си колега Башар Асад за планираната доставка на С-300 в разговор по телефона.

Шойгу съобщи още, че по нареждане на президента Путин се предприемат и други мерки за сигурност - командните пунктове на сирийската ПВО ще бъдат оборудвани с автоматизирани системи за управление, доставяни по-рано само на руските въоръжени сили.

Освен това Русия ще заглушава над Средиземно море спътниковата навигация, бордовите радиолокационни станции и свързочни системи на бойната авиация, която атакува обекти в Сирия, посочи министърът, цитиран от ТАСС.

Мерките са в отговор на свалянето на руския Ил-20 с 15 души на борда над морето миналата седмица със сирийска зенитна система С-200, като Москва обвини за инцидента Израел, чиито изтребители Ф-16 използвали руския самолет за прикритие, докато атакували цели в сирийската провинция Латакия.

Израел отрича обвиненията, като твърди, че когато сирийците стреляли, неговите Ф-16 вече били над израелска територия.

Шойгу заяви, че през 2013 г. Русия е спряла доставка модерните системи С-300 по молба на Израел. „Сега ситуацията се промени. И то не по наша вина“, каза той в коментар, излъчен по телевизия, като отбеляза, че сирийците вече са преминали подготовка за С-300.

Според него този комплекс, който може да извършва прехват на въздушни средства за нападение на разстояние над 250 км и може да поразява едновременно няколко цели съществено ще подобри възможностите на сирийското ПВО.

„Смятаме, че с реализирането на мерките ще охладим „горещите глави“ и ще ги предпазим от недообмислени действия, които заплашват нашите служители“, добави Шойгу.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
29 Sep, 2018 | 00:27

Знаете ли че авреите са най расисткото племе в света? Племе, защото не може да се нарече народ, - за да са народ трябва да имат обща история и култура - те нямат и това и онова. Техния расизъм е чудовищен, на съботните си жертвоприношения в синагогите се използват само бели, християнски деца, 13 годишни - по секретите на синедриона. Не бели не се признават за християни - чули са го от нас, християните. А не е хуманно по конституция! Всички имат право! - На какво? - Ми, то има толкова видеоматериал и горделиви разкази на рабита, че е достатъчно само да се напомни, - убиване по възможно най болезнения и продължителен начин и източването на кръвта. После, увеселителното й пиене с дъвчене на християнско бяло 13 годишно месце. и хенджаб от дъщерите върху аврейските достойнства, като в тези моменти на непринудено щастие минават оперативни работници с нужните тефтери и събират дарения за изсраел, за да ги освободят от такси. Каква пълнота на общуването с бога, какъв фалцов финес на инкъма! Силата на дявола яхве е в това особено свойство на човека, че никой не вярва че го има и ако му дойде, не може да повярва. А от ада се излизало с вяра? Но знае авреина - с вяра не можеш и да си избършеш сополите, а изгодата е вече нещо истинско!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.