Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Русия: Скоро ще запознаем света за истината по случая "Скрипал"
6 Септември 2018
Ще направим това в Хага и Ню Йорк . Бъдете сигурни, че на британските опити да се търси повод нови и нови атаки срещу нас рано или късно ще бъде сложен карай
Москва в най-близко време ще запознае света с историята на „Делото Скрипал“, заявиха от руското Министерство на външните работи, цитирано от TACC, съобщава Фокус.

"В близко бъдеще отново ще запознаем международната общност с историята на въпроса. Ще направим това в Хага и Ню Йорк. Бъдете сигурни, че на британските опити да се търси повод нови и нови атаки срещу нас рано или късно ще бъде сложен карай ..", - отбелязват от Министерството.

Руското външно министерство също така отбеляза, че считат за неприемливи тона на речта на британския премиер Тереза Май за инцидента в Солсбъри и отхвърлят инсинуациите на Лондон.

"Речта на британския премиер Тереза Мей в британския парламент на 5 септември по така наречения „Случай Скрипал и инцидента с отравянето на двама британски граждани в Еймсбъри е формулирано в абсолютно неприемлив тон. Тя съдържа редица категорични обвинения по адрес на Руската федерация, и двамата, както се твърди, наши граждани.Ние решително отхвърляме тези инсинуации", подчертават от Министерството.

Също така се посочва невъзможността на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) и британската лаборатория в Портън-Даун да установят страната на произход на веществото в инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри.

Министерството посочи, че работата по тези химикали в продължение на десетилетия, се провежда в редица страни, сред които са САЩ, Великобритания, Германия, Швеция, Чехия и Холандия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.