Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пожарите в Калифорния продължават да бушуват и да убиват
30 Юли 2018
Властите потвърдиха за шести загинал, а над 500 сгради са напълно разрушени. Десетки хиляди са принудени да напуснат домовете си
Пожарите в Калифорния продължават да вземат жертви. Властите потвърдиха за шести загинал, а над 500 сгради са напълно разрушени. Десетки хиляди са принудени да напуснат домовете си. 

12 000 пожарникари работят на 24-часови смени, за да се борят със смъртоносните горски пожари в Калифорния. Властите отчитат най-дългия огнен сезон и според данните, които се изнасят непрестанно, стихията е все по-трудна за овладяване. Пожарите стават все повече, горят твърде дълго и посоката на огъня е непредвидима.

Елитен екип от висококвалифицирани пожарникари, специализирани в овладяването на стихията в диви местности са мобилизирани да се борят с бедствието. След като напуснат Калифорния, те ще помагат в гасенето на пожари в Орегон, където се появяват нови и нови огнища.

Най-смъртоносни се оказаха пожарите в Северна Калифорния, които причиниха 6 жертви, принудиха десетки хиляди да напуснат домовете си и оставиха след себе си лунен пейзаж от почернели дървета и тлеещи развалини.

Пожарникарите все още изразяват опасения, че силните ветрове могат да разпалят пламъците. Властите издадоха нови заповеди за евакуация в окръг Напа, известен с производството на вино по целия свят. Огънят обаче обхвана много масиви и застрашава сериозно бъдещата реколта.

Големи пожари продължават да бушуват около Национален парк Йосемити и Планината Сан Якинто близо до Палм Спрингс. Огънят опустоши стотици квадратни километри и в момента има поне 17 огнища, с които пожарникарите се борят.

Екипите постигнаха напредък този уикенд близо до Рединг на около 400 км северно от Сан Франциско. Но огнената стихия все още заплашва хиляди домове и се очаква да бъде овладяна напълно най-рано в средата на август.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.