Факти, Анализи, Коментари
   18 Юни 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вече 24 са жертвите на тежката влакова катастрофа в Турция
9 Юли 2018
124 пътници са приети в болница. Няма данни сред пострадалите да има български граждани
24 са жертвите на тежката влакова катастрофа в Турция. 124 пътници са приети в болница. Няма данни сред пострадалите да има български граждани, съобщава КРОСС.

Това е най-тежкият жп инцидент в страната за последите 14 години, съобщават турските медии. Инцидентът става в неделя около 17 ч. Влакът е пътувал по линията Одрин – Истанбул.

Причината за катастрофата е свлачище и ерозия на почвата заради проливните дъждове. Полицията разпитва двамата машинисти.

Във влака е имало 362 пътници и 6 души обслужващ персонал. Тежкият инцидент е станал в провинция Текирдаг, на около 135 км западно от Истанбул. Шест от вагоните са излезли от релсите.

Съществуват опасения, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като много от ранените са в тежко състояние.

124 души са били откарани в болница. Няма данни за пострадали български граждани, нито наши сънародници са се обръщали към консулството ни с молба за съдействие.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е изпратил съболезнования на семействата на жертвите, съобщиха от кабинета му.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.