Факти, Анализи, Коментари
   22 Юни 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
46 заметресения за час в Албания
4 Юли 2018
Най-силния трус е на едно от най-красивите места на албанския бряг и е „присвоено“ от политици с луксозни вили за милиони евро. „Бог знае къде да разтърси страната“ - е най-честият коментар в социалните мрежи
Серия земетресения засегна Албания днес, причинявайки материални щети и паника сред населението. Според Рапо Ормени от Сеизмологичния институт в Тирана, след първия трус, усетен в 11:02 ч. до 12 ч. са усетени 46 труса с различна сила. 

„Първият трус е бил с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер на 31 км северозападно от Тирана, в района на залива Лалзит при Драч, на дълбочина от 10 км. Възможни са и още трусове с по-малка сила, докато земята не се успокои“, каза Ормени. Поради паниката голям брой граждани са извън домовете си. Институциите не са работели повече от един час, тъй като служителите са били навън, а телефонната мрежа е била прекъсната. Засега няма информация за пострадали, но има доста нанесени щети на сгради. 

Земетресението се е усетило в Македония, Черна гора и Косово. Албанското министерство на отбраната откри специална телефонна линия, на която гражданите могат да се обаждат за всякаква информация или нужда от помощ. 

На фона на цялата паника социалните мрежи реагираха с ирония, защото мястото, където се е усетил най-силния трус е едно от най-красивите на албанския бряг и е „присвоено“ от политици с луксозни вили за милиони евро. „Бог знае къде да разтърси страната“ - е най-честият коментар в социалните мрежи. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.