Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Японец отгледа най-голямата диня за века
7 Април 2015
Диня с тегло 111 кг. бе представена на земеделска изложба в японския град Уеки на о-в Кюшю. Селскостопански експерти посочват, че това е най-голямата диня, отгледана от началото на века. Само 7,8 кг. са разделили 77-годишния й стопанин Акинори Такамицу от подобряването на абсолютния световен рекорд за най-голяма диня, поставен в САЩ през 1990 г. 

 Такамицу се е специализирал именно в отглеждането на дини с гигантски размери. 6 от 10-те плода, с които той участва в изложбата в Уеки, са с тегло над 90 кг. Фермерът посочва, че постига подобни резултати с денонощни грижи за дините, на които гледа като на “собствени деца”. 

Продълговатите по форма дини на Такамицу обаче са прекалено воднисти и недостатъчно сладки, поради което служат само за реклама. Цялата реколта от гигантски плодове ще бъде изкупена с рекламна цел от местната верига супермаркети “Дайе”, която ще плати на Такамицу по 30 000 йени (около $ 300) на диня. 


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.