Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уволниха и шефа на БАБХ
3 Юни 2021
Премиерът Стефан Янев отстрани досегашния директор проф. Паскал Желязков и назначи на поста доц. Деян Стратев
Агенцията по безопасност на храните е с нов изпълнителен директор. По предложение на служебния министър на земеделието премиерът Стефан Янев отстрани досегашния директор  проф. Паскал Желязков и назначи на поста доц. Деян Стратев. Той е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения в Италия, Словакия и Турция. Притежава допълнителна квалификация по експертиза и контрол на храните, информират от пресцентъра на служебния кабинет. 

Още със създаването си агенцията, на която разчитаме да гарантира безопасността на това, с което се храним, стана център на много контрол и много власт. Вероятно това е причината за 10 години това да е шестият ѝ пореден директор.

Почти всички предишни си тръгваха или след много протести, или след сериозни скандали и почти никой не успяваше да изкара пълния мандат на правителството, което го е назначило.

Някои от директорите бяха отстранявани заради финансови афери, а други с обвинения от производители на храни в рекет и искани такси „спокойствие“.

Отстраненият днес директор Паскал Желязков остана на горещия стол две години - без крупни скандали, но и без принос за подобряване на обществения образ на агенцията.

Новоназначеният Деян Стратев, който е доцент в Тракийския университет, се ползва с добро име в бранша. От агроведомството не посочиха аргументи нито за отстраняването на Желязков, нито за новото назначение.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.