Факти, Анализи, Коментари
   8 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Европейски съюз на овцевъдите учредяват във Велико Търново
13 Март 2017
Такова обединение се прави за първи път, съобщи неговият инициатор Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на млечни породи овце
Съюз на овцевъдите в Европа ще бъде учреден във Велико Търново по време на тазгодишния Национален събор на овцевъдите, който ще се проведе от 12 до 14 май на поляните над Петропавловския манастир. Такова обединение се прави за първи път, съобщи неговият инициатор Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на млечни породи овце.

За основатели на Съюза на овцевъдите в Европа са поканени браншови организации от 12 европейски държави, като не всички са членове на Европейския съюз, посочи Симеон Караколев от Националната асоциация за развъждане на млечни породи овце.

Ще отстоява интересите на овцевъдите не само в България, но и на цяла Европа, за да не се случват подобни недомислици като Наредба 3.

Над 300 фермери, занаятчии и производители на земеделска техника се очаква да се съберат на шестото издание на Националния събор на овцевъдите след Гергьовден. Миналата година заради заболяването нодуларен дерматит животни нямаше, сега ще бъдат показани около 800 овце, кози, говеда и коне. 


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.