Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредни мерки за сигурност във връзка с огнището на птичи грип в Бургаско
2 Февруари 2015
Всички домашни птици, които попадат в трикилометровата зона за сигурност, ще бъдат умъртвени, съобщават от Министерството на земеделието

Агенцията по храните въвежда извънредни мерки за сигурност във връзка с огнището на птичи грип в бургаското село Константиново. Всички домашни птици, които попадат в трикилометровата зона за сигурност, ще бъдат умъртвени, съобщават от Министерството на земеделието.

Заради мерки за сигурност се въвеждат трикилометрова предпазна зона около огнището и десеткилометрова наблюдавана зона. Предпазната зона обхваща село Константиново, а в наблюдаваната зона влизат бургаските квартали "Меден рудник" и "Горно Езерово", както и селата Върли бряг и Динчево, Черни връх, Полски извор, Ливада, Драчево, Дебелт и Присад. В село Константиново ще бъдат умъртвени по хуманен начин всички домашни птици. Предстои преброяване, регистрация и клинични прегледи на птиците в наблюдаваната зона. Помещенията за птици, оборудването, транспортните средства, дворовете и улиците в населените места ще се почистват механично и ще бъдат  дезинфекцирани. Забранява се търговията с птици и яйца в наблюдаваните зони, а собствениците на домашни птици трябва да ги държат на закрито. Забранява се и любителският риболов във водоеми, обитавани от диви птици, забранява се и лова на пернат дивеч, съобщават от агроведомството.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.