Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Блокираха главен път Е79
29 Юни 2013
Земеделците настояват за контрол на вноса на стоки и земеделска продукция от Македония, Албания и Турция

Близо 300 земеделски производители от Благоевградска област блокираха за 15 минути главен път Е79 в района на Сандански. Те настояват за контрол на вноса на стоки и земеделска продукция от Македония, Албания и Турция. Протестиращите приеха декларация до президента, председателя на Народното събрание, премиера Пламен Орешарски и министъра на земеделието и храните Димитър Греков, в която настояват за спешна среща за решаване на проблемите. Това каза земеделецът Георги Кафтанов, който е един от организаторите на протеста:

Нямаме някой да ни разясни какви ще бъдат субсидиите за Новия рамков договор какви ще са субсидиите за сектор „Плодове и зеленчуци” за НРД 2014-2020 година, защото пред нас стои едно тъмно неизвестно, изправени сме пред някаква пропаст.

Преди да започне протестът днес Георги Кафтанов заяви:

Имам разрешително от МВР-Сандански и от общината. Просто искам да ме видят и да ме чуят, а вече тези хора, всички управляващи на България, МЗХ дали ще ни чуят – това вече си е лично техен интерес. На този етап не говорим специално за блокиране на пътя. Ние не отиваме с цел да блокираме пътя и да създаваме безредици. Ние отиваме, за да ни чуят и да видят, че имаме проблеми. Ако начинът да ни чуят е като блокираме Е79 – ще го направим, но това се решава на място, защото 2-3 дни нямаме реализация на продукцията, стоката се изхвърля и хората се изнервят.

Протестите ще продължат и в следващите дни, докато не ни се обърне внимание, допълни Георги Кафтанов. 


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.