Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Животновъди се събраха на протест пред Министерството на земеделието и храните
26 Юни 2013

Около 30 животновъди са се събрали на протест пред сградата на Министерството на земеделието и храните в столицата, предаде Агенция „Фокус”. Улица „Дамян Груев” при министерството е отцепена от полицията, за да се осигури място за протестиращите. Обстановката към момента е спокойна, не се чуват скандирания и няма издигани лозунги. Животновъдите не са докарали техника и селскостопански животни, но по думите им се очаква по-късно да се присъединят повече протестиращи с техните животни.

Животновъдите са се събрали, тъй като спoред тях няма диалог между сектора и Министерството на земеделието и храните, а също така и все още няма ресорен зам.-министър, към когото могат да се обърнат, ако имат проблеми.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов обясни, че му е омръзнало да получават по 40 лева, докато европейските им колеги поучават по 40 евро. По думите му важно е да бъдат договорени субсидиите за животновъдите, а и за целия сектор земеделие. Протестиращите посочиха, че те не са партийно представени и от една седмица обявяват, че са застрашени и ще имат протест и никой не им обръща внимание.

„Искаме да се осигурят средствата, които ни се полагат за 2013-2014 година. Миналата година по това време бившият министър на земеделието Мирослав Найденов излезе пред нас и обяви, че всичко е договорено и че ще има пари за животновъдите. Ние ни искаме да създаваме ексцесии, а искаме гаранции, защото нашият бизнес е ден за ден”, каза Бойко Синапов.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.