Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сгащиха четирима непълнолетни след зрелищна гонка в Пловдив
30 Септември 2020
Колата се управлявала от неправоспособен 16-годишен ученик от техникума по автотранспорт. С него били и трима негови съученици
Зрелищно задържане на четирима непълнолетни младежи в Пловдив. След продължителна гонка по главни улици и булеварди те са били блокирани от полицията в центъра на града. Оказало се, че става въпрос за 16-годишен ученик от техникума по автотранспорт и трима негови спътници.

Зрелищният екшън се е разиграл в неделя следобед. Автопатрул на Пътна полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който преминал с висока скорост през кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Източен". След близо 4-километрова гонка, автомобилът с четирима души в него е блокиран в района на пазара.

Не искаха да слязат от автомобила, дърпаха вратите, което наложи използването на помощни средства - белезници. Водачът на 16 години няма как да има шофьорска книжка, казва главен инспектор Виктор Празов - началник на „Охранителна полиция" - Пловдив.

Младежът управлявал автомобилът е откаран за разпит в Четвърто районно управление на полицията.

Дава обяснение, че е взел ключовете без да е питал родителите си, но фактът, че го е направил, че си е позволил да се качи на 16 години е достатъчен. Той е застрашил неговия живот, живота на спътниците, които са били с него и всички участници в движението. И най-вече на всички служители, които са имали пряка опасност за своя живот, допълни инспектор Празов.

След задържането неправоспособният водач е тестван на място за алкохол и наркотици, като и двете проби се оказват отрицателни.

Съставен е акт за административно нарушение по три точки - за неправоспособен водач, не спира на подаден сигнал от полицейския служител и управлява нерегистрирано МПС, тъй като МПС-то е било с изтекли транзитни номера, а именно през месец юли е изтекла регистрацията, добавят от МВР.

Началникът на „Охранителна полиция" - Пловдив отправи призив към родителите да разговарят със своите деца, за да не се допуска втори такъв инцидент, който може да бъде фатален.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.