Факти, Анализи, Коментари
   1 Декември 2022
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
60 души от карловско село в ареста
6 Февруари 2020
Те са задържани по време на специализираната полицейска операция, проведена тази нощ по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив
60 души от карловското село Розино са били задържани по време на специализираната полицейска операция, проведена тази нощ по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Арестуваните са отведени в ареста на РУ Карлово за различни престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР. 33-ма от задържаните са криминално проявени, уточниха оттам.

Специализираната полицейска операция е проведена, след изпратено искане от шефа на пловдивската полицейска дирекция до община Карлово, да бъдат съборени незаконните постройки в карловските села Розино и Христо Даново. И досега обаче това не е направено, въпреки че искането е изпратено на 31 януари.

По време на акцията са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 автомобили. Съставени са 16 акта по закона за личните документи и един - по закона за горите.

Образувани са няколко досъдебни производства. Едното от тях е за хулиганство, срещу петима мъже и една жена, които са задържани. Бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото срещу непълнолетен младеж е започнато снощи. Той също е арестуван. Сред задържаните са и хора, у които са намерени контрабандни цигари и тютюн. 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без бандерол са иззети при акцията от дома на 41-годишна жена от Розино. Намерени са и три незаконни пушки.

Разследванията се извършват под наблюдението на РП Карлово.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.