Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уволняват двама от дома на ужасите в Пловдив
22 Януари 2020
Заместник-кметът по социални дейности и европейски политики Анести Тимчев съобщи, че ще уволни двама болногледачи от Дома за хора с деменция "Св. Георги" в Пловдив
В интервю за Радио Пловдив заместник - кметът по социални дейности и европейски политики Анести Тимчев съобщи, че ще уволни двама болногледачи от Дома за хора с деменция "Св. Георги" в Пловдив. Той е взел това решение, след като вчера е провел срещи в Дома с лекуващия лекар д-р Константинова и някои от болните хора, както и с внучката на една от болните в Дома, която е сигнализирала за грубо отношение към нейната баба. Днес също ще има среща с родственицата на жената от социалното заведение.

Ще бъде освободена и директорката Марина Тянева, която е в отпуск и е извън България, съобщи още Тимчев. Той каза, че проверка в Дома е започнала още преди подадения сигнал, и когато тогава е говорил с директорката, тя е заявила, че в Дома няма проблеми.

В момента директорката е в отпуск, който изтича след седмица.

Аз съм бил потребител на тази услуга с моята майка. Познавам проблемите много отблизо, посочи Тимчев. По думите му подобно поведение на болногледачите е престъпление.

Тази съдба ще последва и за директора на Комплекса за социални услуги, независимо, че там има много прекрасни неща напрпавени, като дневни центрове, хирпотерапия и др. каза още Анести Тимчев. Той обеща всеки ден да бъде в Дома до изясняване на всички проблеми в него.

Паралелно тече и проверка на Районна прокуратура - Пловдив за всеобхватна проверка в всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания в Пловдивска област.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.