Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От днес Пловдив става културна столица на Европа за 2019 година
12 Януари 2019
Пловдивчани и гости на града очакват с нетърпение спектакъла "Ние сме всички цветове", в който ще се включат 1500 участници на внушителната 30-метрова сцена
Със спектакъла „Ние сме всички цветове“ Пловдив тази вечер официално става културна столица на Европа за 2019 година. Около внушителната 30-метрова сцена текат последни приготовления, предава БНР. Вече са в сила ограничителните мерки, центърът на града е пешеходна зона. 

Пловдивчани и гости на града, сред тях и критикуващи готовността му за европейска столица на културата и такива, за които той ще се представи по достоен начин, очакват с нетърпение спектакъла "Ние сме всички цветове". 

"Събитието е прекрасно, градът е чудесен. Има неща, с които можем да се гордеем, но можеше да се направи много повече".

"Аз  не съм от Пловдив, но се надявам да бъде много успешно, за да може като цяло да представим България, особено с култура, така че очаквам да бъде грандиозно и очакваме с нетърпение събитието всички."

Над 1500 са участниците в шоуто, съчетаващо танц, музика и визуални ефекти. Началото е поверено на Теодосий Спасов, гласът на Валя Балканска ще прозвучи в заключителната част. Подготвена е и 15-минутна заря, а посланието, което Пловдив ще отправи, е "Заедно". Иначе в момента започват концерти на откритата сцена в "Капана" и на площада пред общината. Събитията от програмата се разгръщат и в следващите часове, като по главната улица ще звучат и изпълненията на духовия оркестър от Матера, италианският град, който тази година също е европейска столица на културата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.