Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на шофьора на ТИР-а, ударил кола на АМ "Тракия" и убил двама души
29 Май 2018
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС
Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинение на шофьора на тира, който удари кола на АМ "Тракия" в понеделник. При тежката катастрофа загина младо семейство от Бургаско. Камионът мина през мантинелата и се заби в автомобила на жертвите. Те пътували към София за преглед на бременната жена.

Обвинението срещу виновника за инцидента е за нарушение на правилата за движение и причиняване смъртта на двама души.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели. Назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи.

Шофьорът е бил тестван на място за алкохол, като пробата била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за следи от наркотични вещества в кръвта.

Разследването по случая продължава.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.