Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Пловдив отбелязаха 60 години от издигането на паметника на Альоша
12 Ноември 2017
Заупокойна молитва беше отслужена от пловдивския митрополит Николай
В Пловдив отбелязаха 60 години от издигането на паметника на Альоша. На церемонията присъстваха посланиците на Русия и Беларус - Анатолий Макаров и Владимир Воронкович, съобщава БНР. Заупокойна молитва беше отслужена от пловдивския митрополит Николай. Посланик Макаров изрази възмущението си от последното посегателство над монумента. 

В петък паметникът осъмна със свастики и обидни политически послания. Такива действия са символ на безпаметство и неблагодарност, непознаване на историята и неуважение към паметта на загиналите воини освободители. Разчитам, че такива престъпления занапред няма да бъдат допускани, каза още Анатолий Макаров. 

Той благодари на всички, допринесли за това паметникът на Альоша да не бъде демонтиран, каквито обсъждания имаше през 90-те години. За десетките пловдивчани, изкачили хълма Бунарджика, за да поднесат цветя на пред монумента, Альоша е символ на победата над фашизма, символ на желанието на хората за мир. Той е символ на свободата, той не може да бъде противоречив. Поругаването на който и да било паметник е вандализъм и простотия.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.