Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Морбили затвори детското отделение на болница „Свети Мина“ в Пловдив
9 Април 2017
Отделението ще остане под карантина до 19 април включително
Детското отделение на многопрофилна болница „Свети Мина“ в Пловдив е поставено под карантина заради зараза с морбили, съобщи Фокус. Отделението ще остане под карантина до 19 април включително. "В здравното заведение е открита инфекция от дребна шарка, но вече са взети всички предпазни мерки, за да се спре разпространението й. В момента в болница „Свети Мина“ се извършва дезинфекция и се почистват всички стаи и помещения, включително и климатиците, тъй като инфекцията се предава по въздушно-капков път. Пациенти не се приемат, а свижданията са забранени до 19 април“, обясни дежурният специалист. Той посочи, че всички, които са имали контакт със заразените, са установени и състоянието им се следи по списък.

Над 30 пациенти с първоначална диагноза морбили са преминали през Инфекциозната клиника на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от началото на март, когато бе регистриран първия случай. До момента лабораторно потвърдените случаи са 18, очакват се резултатите за останалите 12.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.