Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът в Пловдив върна в ареста шофьора, убил трима души
29 Ноември 2016
При тежкия инцидент на място загинаха шофьорът и една от спътничките му, а вчера в болницата почина и 23-годишно момиче, пътувало в автомобила
Апелативният съд в Пловдив върна в ареста 26-годишния Любомир Трайков, причинил тежката катастрофа в нощта на 18 ноември в Пловдив.

При тежкия инцидент на място загинаха шофьорът и една от спътничките му, а вчера в болницата почина и 23-годишно момиче, пътувало в автомобила.

Миналата седмица окръжните магистрати освободиха обвиняемия под парична гаранция от 15 хиляди лева с мотива, че няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Любомир Трайков беше задържан още в съдебната зала, след като Апелативният съд реши, че трябва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Магистратите се съобразиха с протеста на прокуратурата и приеха аргументите на обвинението, че случаят е особено тежък. В същото време защитата на Трайков отново заяви, че той е съдействал на протестиралите и на семействата на загиналите. Самият обвиняем пък каза, че осъзнава вината си и няма опасност да се укрие. По време на заседанието бяха изнесени нови данни от разследването – че младежът е шофирал с близо два пъти по-висока от допустимата за града скорост, бил е под влиянието на алкохол, а освен това, има и над 12 административни наказания, повечето от които са били за превишена скорост. Над 50 души, сред които приятели и роднини на загиналите, протестираха пред съдебната зала преди заседанието.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.