Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха бивш банков управител за пране на пари
11 Май 2016
Под ръководството на Пловдивската окръжна прокуратура е започнало досъдебно производство за пране на пари за над 1 милион долара

Под ръководството на Пловдивската окръжна прокуратура е започнало досъдебно производство за пране на пари за над 1 милион долара. Задържан е бивш шеф на банков клон в града.

Банковите преводи са извършвани с фалшиви документи и са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта. Сумите са превеждани от март 2015 г.  до януари - тази година като транзакциите са повече от 25, сочат данните  до момента по случая, по който се извършва от отдел „Икономическа полиция” при Областната дирекция на  МВР.

Повдигнато е обвинение на 29 годишен мъж от Пловдив като от прокуратурата поясниха, че той е извършвал преводите. Мъжът е съдействал на разследването и след като е дал показания както за собственото си участие в схемата, така и за това на  евентуалните му съучастници е бил освободен под парична гаранция от 10 000 лева.
В ареста за 24 часа е задържан и 53-годишният бивш управител на банков клон в Пловдив Красимир Калинкин. По делото са иззети множество документи, назначени са експертизи. Работи се по установяване на обстоятелствата при извършване и на други преводи, също на обща стойност 1 млн. щатски долара. Изяснява се произходът на парите, с оглед преценка за евентуално извършено пране на пари.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.