Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Случаят със загиналият студент на тепето в Пловдив започва да се изяснява
5 Октомври 2015
След като 24 дни беше забулен в мистерия, случаят с изчезналия 20-годишен студент Момчил Семерджиев започва да се разплита

От прокуратурата съобщиха, че смъртта на студента Момчил Семерджиев най-вероятно е нещастен случай. След като 24 дни беше забулен в мистерия, случаят с изчезналия 20-годишен студент Момчил Семерджиев започва да се разплита. Трупът на младежа бе открит в подножието на Джендем тепе от южната му страна. Първият полицейски оглед сочи, че по тялото няма следи от насилие.

Момчил Семерджиев изчезна безследно на 18-и срещу 19 септември. Трупът му бе открит снощи от група младежи в подножието на Джендем тепе.

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител – за подпомагане  или склоняване към самоубийство и последвало такова. Това обаче е стандартна процедура при откриването на труп със съмнение за самоубийство.

При огледа на тялото не са открити данни за насилствена смърт. По-късно е установена самоличността на Момчил Семерджиев. До трупа са открити документи за самоличност и мобилни телефони. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия – огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев потвърди най-вероятната версия – нещастен случай при падане от високите 30 метра скали. Установено е, че краката на младежа са потрошени - съобщи Илиев.

От полицията още не са дали информация за разследването. Неофициално се знае, че във фаталната нощ освен с брат си Момчил е разговарял е с още един човек по телефона. Полицията има разпечатки от телефоните на Момчил и разследва обажданията.

Пак по неофициална информация – 2 са основните версии за смъртта на младежа. Нещастен случай с падане от високите скали, както официално казаха от прокуратурата, и самоубийство със скок отвисоко. Трима медици ще се произнесат за кончината на Момчил след аутопсията на трупа му.

Младежът, който учи в Техническия университет, беше в неизвестност от 19-и септември. Тогава към 1,30 ч. през нощта се обадил на брат си Явор да му отвори, защото си е забравил ключовете си. Братът не бил вкъщи и като се прибрал, Момчил вече го нямало. Три дни по-рано студентът се върнал от бригада в САЩ, за която споделял само хубави неща.

До дни се очакват резултатите от аутопсията, както и информация от полицията за това как се развива разследването по случая.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.