Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-голямата телефонна измама в България
9 Септември 2015
Възрастна жена от Първомай е предала сумата от 268 хиляди евро и 18 хиляди долара

Възрастна жена от Първомай е била обрана от телефонен измамник. Сумата, която престъпникът е отнесъл със себе си, е най-голямата, присвоявана по този начин до момента - 268 хиляди евро и 18 хиляди долара.

Измамата е извършена по известната схема - непознат мъж позвънил на 80-годишната пенсионерка и съобщил, че внукът й е катастрофирал тежко, а за операцията му са необходими 30 хиляди лева. Жената веднага обяснила, че има парите и го поканила вкъщи, за да му ги даде. Мъжът, който е от ромски произход, пристигнал на адреса и пенсионерката казала, че сумата е в металната каса на внука й, за която тя няма ключ. Затова го посъветвала да отиде до близкия магазин и да купи ъглошлайф. Престъпникът се върнал с техниката и разрязал касата. 

Той е задържан няколко часа по-късно в района на Велико Търново, докато предавал дял от сумата на втори човек. За себе си оставил 170 000 евро, които скрил в дома на свои роднини в хасковско село.

Измамникът и другият мъж са задържани са за 24 часа.

Предстои да им бъде повдигнато обвинение за измама, съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
09 Sep, 2015 | 23:01

Бил беден народа, а?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.