Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
19-килограмов тумор извадиха от жена в Пловдив
9 Юни 2015
Пациентката е приета по спешност с голяма туморна формация в корема, достигаща до ребрената дъга

Уникална операция за отстраняването на 19-килограмов тумор от жена на 82 години извършиха лекарите в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги".

Пациентката е приета по спешност с голяма туморна формация в корема, достигаща до ребрената дъга. Оплаквала се от затруднено дишане, високо кръвно налягане и сърцебиене, съобщиха от здравното заведение. Жената имала затруднение и при придвижването, въпреки че била в състояние на кахексия, т.е. силна редукция на теглото, добавиха лекарите.

Изключително сложната оперативна интервенция е извършена под ръководството на началника на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги" – доц. д-р Екатерина Учикова, в екип с началника на гинекологичното отделение – д-р Илия Амалиев, д-р Георги Амалиев, д-р Красимира Чалова, д-р Тошко Каменов и операционна акушерка Ани Политова.

Отстранената туморна формация е заемала цялата коремна кухина на жената и е тежала 19 килограма. Освен в напреднала възраст, пациентката е била изключително слаба и с огромен корем, заради образуванието.

Сега, броени дни след операцията тя е в стабилно общо състояние и разказва, че се чувства много по-добре и може да се движи самостоятелно. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.