Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Въпреки протестите избраха нов управител на онкологията в Пловдив
4 Юни 2015
Приведени бяха аргументи, доказващи опорочаване на конкурса. Но както каза кметът Иван Тотев "така гласува мнозинството в ОС"

Въпреки протестите на медиците от комплексния онкологичен център , подкрепени от пациенти и техни близки, Общинският съвет Пловдив одобри днес нов управител на здравното заведение. Много бяха доводите в защита на досегашния управител д-р Калин Калинов. Приведени бяха аргументи, доказващи опорочаване на конкурса. Но както каза кметът Иван Тотев "така гласува мнозинството в ОС". ДПС запази неутралитет, останалите бяха "против" новия управител.

Дани Каназирева, общинска съветничка от съюза "Пловдив" и един от кандидатите на предстоящата кметска надпревара, е член в комисията – един от двамата членове сменени в последния момент със съветници от ГЕРБ. Причината за смяната, според официалната версия е, че двамата членове са били възпрепятствани за присъстват в деня на конкурса заради пътуване. Специално за БГНЕС Каназирева опроверга това и каза, че никъде не е пътувала и самата тя е била изненадана от смяната.

"Вие сте политически неграмотни, може да сте големи специалисти, но сте политически бебета" , обърна се кметът Тотев към присъстващите над 100 медици от онкоцентъра в залата. На свой ред той беше наречен "политическо бебе – памперс" от д-р Евгени Бинев, бивш лидер на СДС в Пловдив, който каза, че Тотев отива там, откъдето той се връща. Все в такъв дух протече дебатът, а гласуването попари медиците, които от снощи протестират пред ОС. Те казаха, че сега новият управител д-р Красимир Вальов ще трябва с полиция да заема поста, тъй като ще има жива верига. Предупредиха, че ще има напускания на лекари и ще бъде нарушен ритъмът на извършваните операции.

Пет управители се смениха през последните 5 години в Комплексния онкологичен център. Според медиците, работещи там, единствено д-р Калинов е постигнал такава организация на работа, че всички те застават зад него. За отбелязване е, че в предишни избори д-р Калинов беше кадър на ГЕРБ. Според д-р Бинев, шеф на отделението по анестезиология и говорител на протестиращите, дори не ГЕРБ като цяло, а задкулисието, водено от частни икономически интереси, подрежда нещата по начина, по който се случиха.

След бурната сесия медиците се разотидоха с думите: "Няма да гласуваме за Тотев". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.