Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Окръжен съд-Пловдив увеличи присъдите по делото за голямата екскурзионна измама
24 Март 2015
Общата сума, с която бяха измамени потърпевшите, е над 265 000 лева

Окръжен съд-Пловдив увеличи ефективните присъди на Венелин Качаков и Георги Пасов, осъдени за измама на 157 души през лятото на 2011.

Делото е известно като "Еврохолидейз" – по името на фирмата, предлагала чрез сайт за търговски отстъпки евтини почивки на Малдивите и остров Корфу. На въдицата тогава се хванаха хора от цялата страна, които през годините до сега си останаха с редовните екскурзии до Пловдив в качеството им на свидетели в съда. Без право на обжалване вече са наложените наказания от 4.6 месеца затвор за Венелин Качаков при първоначален строг режим, същото и за Георги Пасев. По делото има още един обвиняем- Георги Христов, чиято присъда от 3 г. затвор при първоначален строг режим не е протестирана от прокуратурата и вече е влязла в сила.

Общата сума, с която бяха измамени потърпевшите, е над 265 000 лв. Сайтът, един от първите в страната в тази сфера, нямаше никакво участие в измамата. Делото се проточи и се гледаше много трудно заради огромния брой свидетели, пътуващи от далечни градове, които трябваше да присъстват всеки път на заседанията. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.