Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови 4 обвинения за цар Киро
10 Март 2015
Прокуратурата е внесла обвинителния акт на 6 март

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу Кирил Рашков и трима души от обкръжението му.

Прокуратурата е внесла обвинителния акт на 6 март. На Рашков са повдигнати четири обвинения, съобщиха от спецпрокуратурата.

Първото обвинение е за това, че на 10 юли 2014 г. без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през ГКПП "Капитан Андреево" 501,5 г живак – силно отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за внос и износ.

Второто обвинение е, че без надлежно разрешение е държал в гр. Пловдив въпросното вещество под разрешителен режим. Третото обвинение е, че е държал множество археологически обекти, които не са описани и регистрирани – антични монети (в т.ч. от III в. преди Христа), пръстени и части от накити. И четвъртото обвинение е, че от началото на май 2014 г. до началото на юли 2014 г. в Пловдив се е сговорил с Радослав Петров да вършат престъпления в страната и чужбина по чл. 354а от НК – държане с цел разпространение на наркотици.

Две обвинения са повдигнати на Радослав Петров. Освен за сговор с Кирил Рашков, Петров е обвинен и за държане с цел разпространение на 2,738 кг амфетамини.

Михаил Дерменджиев е обвинен за незаконно притежание на наркотици и на три огнестрелни оръжия. Симеон Илиев е с обвинения за незаконно притежание на оръжие и на археологически обекти. Кирил Рашков и Радослав Петров продължават да са с мярка за неотклонение "задържане под стража". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.