Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Салмонела в 2 детски градини в Пловдив
25 Февруари 2015
Установена е заразата със салмонела при три деца, като едното от тях е било в по-тежко състояние и се е наложило настаняването му в инфекциозната клиника

В две детски градини в Пловдив са регистрирани случаи на салмонела. От Районната здравна инспекция са изпратили сигнал до Агенцията по храните за проверка в кетъринговата фирма, която снабдява двете детски заведения.

Установена е заразата със салмонела при три деца, като едното от тях е било в по-тежко състояние и се е наложило настаняването му в инфекциозната клиника. Веднага са извършени изследвания на всички контактували с болните. Резултатите от пробите в детска градина "Червената шапчица" са показали, че 7 деца са носители на заболяването. В четвъртък ще стане ясно дали такива случаи има и в другата детска градина "Каменица". При 7-те деца  няма проява на симптомите, но са им изписани антибиотици, след което ще им бъдат направени нови изследвания, заяви д-р Милена Коларова:

Два отрицателни резултата и детето си посещава детската градина.

Утре ще се изследват и децата от останалите три групи, въпреки че нито едно от тях не е с оплаквания:

Решихме, че е възможно и сами да се окажат носители без симптоми и поради тази причина утре ще изследваме и останалите три групи на "Червената шапчица".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.