Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Пловдив сгащиха зъболекарка източила близо 17 хил. лв от НЗОК
20 Февруари 2015
Установени са 136 деца на възраст до 3 години, за които е отчитала пред Регионалната здравна каса пълен обем пакетни дейности, а те никога не са я посещавали

Пловдивска зъболекарка е задържана за злоупотреби за близо 17 000 лева. Обвиняемата е представяла пред РЗОК в Пловдив фактури, попълнени и подписани от нея, подпечатани с печата на нейната практика. До момента разпитаните свидетели са 78, а по образуваното наказателно производство са приложени голям брой писмени материали, сред които около 700 здравно-осигурителни книжки и над 1000 амбулаторни листове, заяви говорителят на пловдивската районна прокуратура Атанас Илиев.

Установили сме 136 деца на възраст до 3 години, за които е отчитала пред Регионалната здравна каса пълен обем пакетни дейности. Всички тези деца никога не са я посещавали, никога не са им били извършвани въпросните манипулации, на базата на които е получила пари от Здравната каса.

Всички деца са от пловдивските ромски махали и са от бедни семейства, които не са в състояние да ги водят на зъболекар, а от показанията на родителите им става ясно, че не знаят къде се намира кабинетът на обвиняемата, каза още Атанас Илиев и допълни.

Тъй като сме установили съпричастност и на други лица, които са я снабдявали със здравни книжки, към момента по делото има задържани още три лица по реда на ЗМВР за 24 часа.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.