Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бъчварова: Как да управляваш, като нямаш пари?
18 Февруари 2015
Тя обяви, че изказването на Бойко Борисов по-рано днес не е заплаха или ултиматум за оставка, а е разяснение на обективна ситуация

Как можеш да продължиш да управляваш, като нямаш пари? Аз не виждам как можем да продължим, ако тази възможност политически ни бъде отнета. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова.

Бъчварова направи този коментар докато в залата на НС вървяха дебатите по предложението на правителството за поемане на нов външен дълг за 16 млрд. лева.

Тя обяви, че изказването на Бойко Борисов по-рано днес не е заплаха или ултиматум за оставка, а е разяснение на обективна ситуация. "Аз не виждам ако тази възможност политически ни бъде отнета, как можем да продължим", каза Бъчварова.

Това е състоянието на бюджета, ние се опитваме да го решим по възможно най-щадящия начин, каза Бъчварова и попита как ще стане плащанията без тези 16 млрд. лева. "Това е една възможност да решаваме финансовите проблеми на държавата", каза тя относно поемането на този дълг.

Бъчварова обяви, че разчита на съвестта на всеки от депутатите да разбере този проблем и да подкрепят искането на кабинета. Според нея е лошо, че темата се политизира и то по евтин начин.

Относно оплакванията от лоша комуникация от страна на партньорите тя обяви, че "всеки очаква комуникацията да бъде в един личен аспект, отколкото в институционален". Тя призова за повече доверие към мандатоносителя, защото интересът бил общ. "Нека си даваме сметка, че по финансови въпроси не се бие тъпанът особено тогава, когато трябва да вземеш кредит", призова тя.

"Тежко решение за ГЕРБ е да внесе такова предложение, защото ние сме се гордели толкова години с ниския бюджетен дефицит и ниската задлъжнялост. Ситуацията в момента обаче е такава – година и половина - две не са вземани никакви решения, има голямо натрупване на проблеми и дефицити. Някой трябва да има смелостта да го каже. Колкото по-рано се каже, толкова по-добре за държавата", обясни Бъчварова.

"Нашето предложение е не за да може да продължи нашето управление, а за да може да продължи животът на хората. Да вървим в един нормален ритъм напред", каза още тя. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.