Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Река Стряма скъса дига до Пловдив - застрашени от наводняване са села и АМ Тракия
10 Февруари 2015
Не трябва да се допуска водата да залее селата. По тази причина вчера кметът на община Марица е инициирал среща на институциите, за да се координират действията

Приблизително 2 км е дължината на нарушената дига на река Стряма на територията на община Марица. Застрашен е животът на жителите на община Марица, каза кметът Димитър Иванов, съобщава агенция Фокус. Сервитутът и дигата на реката са нарушени на пет места. Комисията вчера е описала три места, които крият потенциална опасност за населението на село Трилистник, другите две места са след населеното място. Там има опасност от наводняване на земеделската продукция. Магистрала „Тракия” също е застрашена от наводняване, тъй като се намира по течението на реката в землището на село Калековец.

Не трябва да се допуска водата да залее селата. По тази причина вчера кметът е инициирал среща на институциите, за да се координират действията. Димитър Иванов ще сигнализира и комисията и Народното събрание за нуждата от превантивни мерки. Необходимите средства за това ще са не по-малко от 1 милион лева, каза кметът.

Друга потенциална опасност за общината няма, тъй като каналите са почистени. Общината е инвестирала около 280 хил. лева собстевни средства за почистването на близо 25 км. общински канали, които не са били чистени близо 20 години.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.