Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
8 млн. лв. трябват за довършване на новата спортна зала в Пловдив
12 Ноември 2014
Община Пловдив води преговори с правителството да заложи 8 млн. в републиканския бюджет за 2015 година, за довършването на залата на Колодрума

Нови 8 милиона лева са необходими, за да бъде завършена спортната зала Колодрума в Пловдив - една амбициозна идея на първото правителство на Бойко Борисов, замразена в напреднал етап преди година и два месеца.

Община Пловдив води преговори с правителството да заложи 8 млн. в републиканския бюджет за 2015 година, за довършването на залата на Колодрума. През септември служебното правителство одобри 5 628 000 лв. за тази цел, но се оказа, че парите вече са предварително изхарчени, така че с тях се заплатиха извършени вече дейности. 12 милиона лева вече са усвоени. Очаква се на 17 ноември да се " размразят" строителните работи, спрени преди година и два месеца, ще се монтират въздуховоди за вентилационната система из цялата зала. Цялата стойност на проекта за залата е 28.8 млн. лв. с ДДС, а усилията на кмета Тотев са насочени към предвиждането на оставащата необходима сума в бюджета, за да се избегне ново прекъсване на строителните работи.

В момента се извършва и заснемане на пространството около залата, за да бъде проектиран паркинг. Той ще струва около 3 млн. лв. и ще бъде платен със средства на общината. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.