Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тържествено откриване на учебната година в Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий”
13 Септември 2014
На 15 септември ще бъде открита новата учебна година в Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий”. Тържеството ще започне в 8:00 часа с празничен молебен и водосвет, отслужен от Негово Високо Преосвещенство Пловдивски Митрополит Николай .  
 
Тази година новият випуск семинаристи се състои от 14 момчета. Общо в училището се обучават 75 ученика, всички стипендианти на Св. Синод на Българската православна църква. 
 
Семинарията е  Средно общообразователно  духовна училище с пет годишен курс на обучение.  Възпитаниците й получават научна, но в изключителна степен и нравствена подготовка. В богословските дисциплини се изучават основите на християнския морал и добродетели и се формират устойчиви ценности на духа. Този процес протича паралелно със задълбоченото възприемане на богатата църковна история и богослужебна практика. Учениците получават солидна  подготовка и по общообразователните предмети. Усиленото изучаване на класическите езици – латински и старогръцки – създава в семинарията атмосфера на класическа гимназия. Интензивно се изучават още английски и руски език.
 
Абитуриентите получават диплома за средно богословско образование, призната от просветното министерство и с нея може да се кандидатства както в духовни, така и в светски университети в страната и чужбина.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.