Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 2 милиона лева трябват на община Родопи да се справи с щетите
7 Август 2014
5-метрова вълна събори част от подпорната стена на реката в Храбрино, пътят пропадна и беше прекъснат достъпът до шест села
Над 2 милиона лева ще са необходими на община Родопи, за да се справи с щетите от пороите миналата седмица. Тогава 5-метрова приливна вълна събори част от подпорната стена на реката в Храбрино, пътят пропадна и беше прекъснат достъпът до шест села в Родопската яка. След продължилите няколко дни ремонти по авариралите водопроводи днес вече в Храбрино има течаща питейна вода.

Проектът за възстановяването на подпорната стена на реката в Храбрино ще е готов до края на следващата седмица и ще бъде внесен с молба за финансиране в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, заяви кметът на община Родопи Пламен Спасов: 
За тази стена, която подпира пътя, републиканска пътна мрежа Храбрино. Тя ще бъде 110 метра дълга и 8 метра широка. Там ще отидат много средства, може и да са към милион, защото ще обхваща изграждане на прагове в коритото и бетониране на коритото.

За обходния път от километър и половина, който беше изграден, за да свърже Храбрино с останалите села, от бюджета на Община Родопи са изразходвани над 56 000 лева. Допълнителни средства са отпуснати за пропадналите участъци по пътя за Дедево, а в момента се разчиства и коритото на реката.

Кметът на община Родопи подчерта, че обстановката в пострадалия район вече е по-спокойна. Единствено не е намерено решение за срутения мост, който свързва Първенец и Брестовица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.