Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Щракнаха белезници и на кмета на район "Централен" в Пловдив
10 Юли 2014
Райна Петрова е била задържана за 24 часа за длъжностно престъпление и търговия с влияние
Кметът на пловдивския район "Централен" Райна Петрова е била задържана за 24 часа при съвместна операция на Окръжната прокуратура и ДАНС.  

Говорителят на окръжната прокуратура Галина Андреева  заяви, че освен повдигнатото срещу Петрова обвинение за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на кметството, е повдигнато и още едно.

Второто обвинение касае търговия с влияние, упражнено от кмета на района за сключване на договори за доставка на хранителни продукти в детските ясли и детските кухни, особено на територията на район "Централен". 

В първия от двата договора сумите, които са усвоени за доставка на хранителни продукти, са милион 354 хиляди лева, а по втория договор, който касае детските ясли и детските кухни, говорим за 386 хиляди лева като освен високи цени, които ние сме констатирали в хода на разследването са доказателство за ниско качество на доставените хранителни продукти. Като пример мога да ви дам сигнали от директори на детски градини за гранясала риба и продукти с изтекъл срок на годност, което според нас води до опасност за децата и именно по този повод прокуратурата е предприела действия по доказване на тази престъпна дейност, разясни Андреева. Тя уточни, че Райна Петрова е била задържана вчера за срок от 24 часа и след повдигането на обвиненията спрямо нея е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на пет хиляди лева. 

Ако обвиненията срещу Петрова бъдат доказани, тя може да получи присъда от една до осем години затвор като законът предвижда и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност. Междувременно прокуратурата вече е внесла в Пловдивския окръжен съд искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.