Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дъждовете пречистиха въздуха в Пловдив
6 Юни 2014
Славата на Пловдив като града с най-мръсния въздух в Европа вече е силно преувеличена

Славата на Пловдив като града с най-мръсния въздух в Европа е силно преувеличена, твърдят експертите от РИОСВ- Пловдив, които всеки ден измерват състоянието на въздуха в най- натоварените с трафик места в града.

Дъждовната пролет може да причини неудобство на мнозина, но изчисти въздуха до стойности, които отдавна не се помнят. Наличието на праховите частици, което вкара града в позорната класация, тези дни е два пъти по-ниско от нормата. Не само дъждът, и общински мерки са допринесли за по- чистия въздух, твърдят от РИОСВ. Все още в Смолянския окръжен съд се води делото, заведено от граждански организации срещу Общината в Пловдив за въздуха. Междувременно експертите от РИОСВ- Пловдив държат под око и други аспекти на опазването на околната среда. През последния месец- май, те са проверили 85 обекта, някои нееднократно. От съставените десет акта, седем са за нарушения на Закона за управление на отпадъците. Два акта е получил собственик на дърводелски цех в село Градина, защото изкупувал лечебни растения без да има регистриран пункт за билки. Семейство от Пловдив пък е глобено след сигнал на Зеления телефон на инспекцията, защото отглеждало незаконно уловени защитени диви пойни птици.

Наказателните постановления, издадени за нарушения относно отпадъците, са на обща стойност 89 000 лв. Над 38 000 лв. пък глоба е наложена с две наказателни постановления за замърсяване на воден обект чрез заустване на повече от заложените отпадъчни води. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.