Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-слабо гласуват в Пловдив
25 Май 2014
Сигнал за контролиран вот в Столипиново е проучен от РИК на Пловдив–град

До 14,98% достигна активността на пловдивчани към 12.30 часа. До обяд гласувалите избирателите станаха 45 498. С тези цифри Пловдив се оказва един от най-пасивно гласуващите градове за евроизборите.

Сигнал за контролиран вот в Столипиново е проучен от РИК на Пловдив –град. Пред училище "Пенчо Славейков" стояли лица със списъци на избиратели и вземали личните карти на дошлите да гласуват. Комисията, изпратена от РИК, не е установила нарушение. Оказало се, че става дума за представители на неправителствената организация "Младежка толерантност", които наистина разполагали със списъци с данните на гласоподавателите, но просто ги насочвали къде да гласуват. Становището на РИК е, че това със сигурност влияе на изборния процес и до края на изборния ден трябва да се вземе решение относно санкциите, които да бъдат наложени, като по закон за подобно деяние се налага глоба, която ще бъде определена от областния управител./ БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.