Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Катуница почетоха паметта на Ангел
23 Септември 2012
След инцидента в селото последваха безредици, довели до нападение на имотите на ромската фамилия Рашкови

В Катуница почетоха с панихида паметта на Ангел Петров, който беше прегазен преди година. След инцидента в селото последваха безредици, довели до нападение на имотите на ромската фамилия Рашкови.

Бащата на Ангел Атанас Петров каза, че тази вечер в Катуница ще се състои възспоменателно шествие и попита:

Може ли някой да ми върне детето? Никой. Е това ни остава - утехата, тия всичките млади хора, дето идват от цяла България.

На панихидата присъстваше и майката на Павел, момчето, чието болно сърце не издържа на напрежението по време на протестите в селото, която сподели:

Мъката е огромна и този ден всичко си спомням. Вечерта, утрешния ден. В момента само болка, огромна скръб, мъка и за Ангелчо и за Павелчо, не знам, огромна болка.
Хората в Катуница са категорични, че няма да забравят случилото се преди година, но и смятат, че Рашкови заслужават по-сурови наказания.

В шествието тази вечер ще се включат и младежи от спортни клубове в цялата страна, които присъстваха също на панихидата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.