Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Пловдив стартира "Винария 2012"
15 Март 2012
В 20-тото юбилейно издание на изложението ще бъдат представени колекциите на близо 40 водещи български изби
От днес до 18 март в Пловдивския панаир ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство „Винария”. В 20-тото юбилейно издание на изложението ще бъдат представени колекциите на близо 40 водещи български изби. 

Българските участници във Винария са двойно повече в сравнение с миналата година и имат амбицията да разширят позициите си на международните пазари, въпреки кризата, твърдят от Националната лозаро-винарска камара, един от организаторите на изложението. Сериозна заявка за това са резултатите от Международния конкурс за вина, ракии и винено бренди. Почти половината от представените български вина са с оценка над 85 точки, което означава, че са достойни за златен медал и имат изключителни качества, коментира председателят на камарата Пламен Моллов.
Посетителите на пловдивския панаир ще могат да опитат също вина от Австралия, Гърция, Италия, Нова Зеландия, Румъния, САЩ, Франция и Молдова. Сред партньорите на Винария тази година е Аржентина, която се нарежда на 5-о място по производство на вино в света - след Франция, Италия, Испания и САЩ. Със свой щанд на изложението ще участва и посолството на Република Южна Африка.

На изложението ще бъдат показани също модерни технологии, техника, оборудване, материали, услуги за лозарството и винарството на близо 200 директни и представени фирми от 17 държави. Сред богатата съпътстваща програма са конкурсите „Магията на дегустацията” и „Изборът на потребителя”. За първи път ще се проведе регионалният конкурс „Най-добър сомелиер”, а днес се открива международният симпозиум „Лозарството и винопроизводството на ХХІ век“.
 
Още новини от Пловдив и региона четете на factor-plovdiv.net 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.