Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Общинският съвет в община Раковски положи клетва
8 Ноември 2011
По традиция, тържественият ритуал се провежда в залата на общински съвет в кв. Генерал Николаево

Кметовете по места

При висок граждански и медиен интерес, новоизбраният общински съвет в община Раковски положи клетва. По традиция, тържественият  ритуал се провежда в залата на общински съвет  в кв. Генерал Николаево. Без изненади, предвид пълното мнозинство на ГЕРБ в местния парламент, за втори мандат, като председател на общинския съвет бе избран г-н Младен Шишков.

- Макар и при запазено статукво, новоформираната група на НДСВ в управлението на общината, поема ангажимента да бъде коректив на властта и глас на хората в решенията на местното управление - сподели за нас г-жа Мария Джатова - водач на групата на НДСВ в съвета. - Щастлива съм, че в общински съвет, заедно с мен намериха място, стойностни хора и добри професионалисти, решени да работят в името на нашите съграждани. Надявам се партийните пристрастия да не надделеят над интересите на града и селата ни. Това обещахме всички, без изключение в предизборните си кампании. Време е за прагматични решения и правилни действия. Икономическата криза не прости на големи икономики, какво остава за една малка страна в 20-годишен преход.

- Нашата визия за промяна започва от тук, от тази зала, от нашите малки и средни предприятия, от желанието на хората да направят живота си по-добър и нашето задължение, облечено във власт, да стимулираме по всички възможни начини местната инициатива. Това трябва да свърши и всяко друго общинско ръководство. Време е да осъзнаем, че формирането на държавния баланс започва от нашето село или град, от нашите приходи и разходи, и трябва да сложим нещата в ред. Община Раковски има потенциал за развитие, както в промишлената, така и в селскостопанската сфера. Теми, като поклоннически, селски и еко туризъм изобщо не са обсъждани до момента. За радост сме запазили младите си хора. Тук се намира и първата свободна промишлена зона в България, дело на дългогодишния кмет на общината г-н Франц Коков. Имаме инициативни и можещи кметове по места, двама от които – в Шишманци и Белозем – наши кандидатури. Остава да си вършим работата, съвестно и с грижа за хората. Пожелах го на себе си и на колегите си.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.