Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Пловдив стартира VIII Национален конкурс за изпълнители на забавна песен
7 Април 2011
Ежегодно в конкурса участват повече от 200 деца и младежи от 21 града в страната

За осма поредна година в Пловдив ще се проведе „Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен”. Ежегодно  в конкурса  участват повече от 200 деца и младежи от 21 града в страната. Изпълненията се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – преподаватели в АМТИ, ПУ, Музикална Академия,  музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти, продуценти. През годините в него са участвали и получили начален тласък за развитие и успешни сценични изяви  познати вече имена като Мария Г.Илиева, Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Вера Казакова, Стефани Илиева,Рут Колева,Мирослав Станчев, Ана Шаркова,Соня Иванова, Нели Солакова и други.

Националният конкурс в Пловдив е включен в списъка от конкурси, даващи право на стипендия на лауреатите по Наредбата за подпомагане на изявени и талантливи деца на МОМН. Организатор на проявата е ОбДК-Пловдив  в съорганизаторство с Община Пловдив, Министерство на образованието, младежта и науката, Дом на културата „Гео Милев” и Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи”. Музикален домакин на конкурса са младите пловдивски певци от Естрадно студио „Прима” към ОбДК-Пловдив с ръковдител Теодора Чернева.

Освен престижните дипломи и стипендии, участниците получават и специални награди от AVON, Party Club, Детски Център Усмивка, Апекс сервиз и Камара на строителите – Областно представителство Пловдив – традиционни спомоществователи на изявата.

Конкурсната програма преминава в два поредни дни – 8 и 9 април. Галаконцертът на победителите е на 10 април от 13.00 ч. в „Дом на културата „Гео Милев”. Вход свободен.

Тазгодишният галаконцерт ще е и част от великденската програма на Нова Българска Телевизия – NBT – медиен партньор на изявата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ivelina savova
08 Apr, 2012 | 20:20

Компетентното ви жури има още много да учи да разпознава истинския талант и труд и да поставя на първо място Истината, а не изгодата!Горките ни талантливи деца,остават много често с отрязани криле след такива нагласени изяви!Но ще дойде време и вашите крила да се скършат!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.