Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ашим Асан сигнализира за злоупотреби с ДДС за стотици милиони
9 Февруари 2010
Информацията е на база митнически декларации, визира близки до предишни управления лица
Ашим Асан
Ашим Асан

За злоупотреби с ДДС в размер на стотици милиони лева ще информира лидерът на фондация „Прав път" Ашим Асан министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Информацията е на база митнически декларации.

Според лидера на Фондация „Прав път" и активист на ГЕРБ Ашим Асан лица, близки на предишните управления на страната, са се възползвали от закони, позволяващи внос на стоки без мито и без ДДС, приети по времето на Иван Костов именно с тази цел.

 Намесени са Главното мюфтийство, БЧК и Агенцията за чуждестранна помощ.

От фондация „Прав път" ще изискат митническите декларации на името на тези организации и ще поискат те публично да декларират къде са отишли внесените стоки.  Според Ашим Асан бизнесмени от кръга на ДПС са си поръчвали внос по тази схема, и после са продавали стоката. През пловдивската митница са минали 164 тира само с одеала и килими, както и 1500 тона кафе, внесени за мюфтийството.

На министър Цветанов ще бъдат посочени и лица, които са се облажили от престъпната схема и не биха могли да обяснят откъде произлизат милионите им. От фондацията ще поискат възбрана и конфискация на имотите им, за което ще бъде уведомена и комисията Кушлев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.