Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белодробна болница става държавна
14 Януари 2010
МЗ поема всички пасиви и активи на единственото по рода си лечебно заведение в Южна България

С решение от вчера на Министерския съвет Белодробната болница „Кудоглу” в Пловдив става държавна. Промяната на собствеността от общинска в държавна е по искане на кмета Славчо Атанасов.

 С решението на кабинета всички пасиви и активи на единственото в Южна България здравно заведение за лечение на белодробни болести се поемат от Министерство на здравеопазването. Към днешна дата дълговете на болницата са 2 милиона и 700 хиляди лева плюс 500 хиляди лева неразплатени разходи. След вчерашното решение на правителството, предстои Общинският съвет на Пловдив също да потвърди прехвърлянето на собствеността. На този етап не е ясно дали държавата ще направи кадрови промени в ръководството на болницата, заяви областният управител Иван Тотев, който огласи решението.

Припомням, че във вторник заместник-кметът Александър Константинов поиска отстраняването на директора на болницата д-р Георги Благоев, заради натрупаните дългове и умишленото водене на здравното заведение към фалит.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.