Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ постигнаха съгласие!
18 Април 2023
Росен Желязков да бъде председател на 49-ото Народно събрание, но само за 3 месеца
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали договореност Росен Желязков да бъде председател на 49-ото Народно събрание. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде БНР.

Атанасова уточни, преговарящите са се съгласили председателят на Народното събрание да се сменя на ротационен принцип, но само ако парламентът работи повече от 3 месеца.

ПП-ДБ ще посочат кой да заеме мястото на председател на Парламентарната комисия по правни въпроси, уточни тя.

От страна на ПП-ДБ Николай Денков потвърди, че е постигнато съгласие и че преговарящите са се разбрали за законодателната програма на парламента, която ще бъде предложена и на останалите парламентарни групи. Той посочи, че един от първите закони, които ще бъдат гледани, е законопроектът за противодействие на домашното насилие.

Що се отнася до разговорите за правителство, Денков каза, че те трябва да се водят на лидерско ниво. Той добави, че позицията на ПП-ДБ, че няма да подкрепи правителство с първия мандат остава и засега няма промяна по тази тема.

Десислава Атанасова отбеляза, че трябва да бъдат приети законопроектите, които са изискване по линия на ПВУ, така че средствата да са на разположение и на общините, и на бизнеса. „Затова правим това усилие и дотук поне то е увенчано с успех“, смята Атанасова и подчерта, че всяко НС има една-единствена цел – да излъчи редовно правителство и от ГЕРБ са убедени, че такова трябва да има.

Според нея диалогът е изключително необходим.

„Струва ми се, че преди 2 месеца и преди 2 години никой не си представяше, че ще успеем в името на една обща цел да седнем на една маса“, каза още тя и добави, че от ГЕРБ-СДС ще положат всички усилия да съставят кабинет с първия мандат.

„Предстоят лидерските разговори, естествено“, каза още Атанасова и уточни, че това са по-важните разговори, които предстои да се случат през следващите дни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.