Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на шефа на строителна фирма "Хидрострой"
7 Март 2023
Велико Желев е принудил свой служител да подпише документи на обща стойност 68 000 лева, като с тази сума е ощетил въпросния служител
Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска прокуратура, която пое разследването, съобщиха, че му е повдигнато обвинение за изнудване. С прокурорско разпореждане е задържан е за 72 часа.

От прессъобщението на прокуратурата става ясно, че на 24 февруари тази година в София на адрес на булевард "Цал Освободител" Велико Желев заедно с още две неустановени лица чрез сила е принудил свой служител да подпише документи - запис на заповед и разходни ордери на обща стойност 68 000 лева, като с тази сума всъщност е ощетил въпросния си служител. Утре прокуратурата ще реши дали ще иска постоянно задържане за обвиняемия, като от държавното обвинение декларират, че разследването ще продължи интензивно и прокуратурата ще осигури точно изясняване на всички факти по случая, разкриване на обективната истина и спазване на законите. За всичко, което бъде установено, ще бъде уведомена и обществеността-

Късно вечерта в понеделник, 6 март, полицията претърси офис на Желев. По-късно беше съобщено, че бизнесменът е обект на разследване заради принуда. Прокуратурата уточни, че Желев се разследва за принуда над свой служител.

Делото е за принуда с нанасяне на лека телесна повреда на служител на Желев. Велико Желев е председател на Съвета на директорите на "Хидрострой".

Той е строителен инженер по образование - магистър по „Строителство на сгради и съоръжения” от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Магистър по икономика в специалностите „Индустриален мениджмънт” – Технически университет, гр. Варна и „Икономика на търговията” – Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, пише на сайта на "Хидрострой".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.