Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 70 млн. лв. се щетите от наводненията в Карловско
7 Септември 2022
Описанието на щетите продължава, но към момента те са наистина огромни, каза кметът на общината Емил Кабаиванов
Щетите в Карловско след пороя са огромни, те надхвърлят 70 млн. лв., каза за БНР кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Той ще участва в днешното заседание на правителството, на което се очаква да бъдат отпуснати финансови средства за възстановяване на пораженията в селата Богдан, Каравелово и Слатина.

Описанието на щетите продължава, но към момента те са наистина огромни, каза кметът. 

Разрушени са 7 моста на общински пътища, 11 съоръжения към тях в населените места, напълно разрушени са коритата на 3 малки реки. 

340 къщи са наводнени, 6 са напълно разрушени, а 40 са много тежко пострадали и не могат да се обитават.

Около 150 хиляди квадратни метра е отнесената улична настилка, около 20 километра са повредените общински пътища. Поражения има по няколко детски градини, 2 училища, 3 читалища. Над 60 автомобила са в неизвестност, вероятно са затрупани под наноси и дървесина. 

Щетите по частните имоти са за над 30 - 40 милиона лева, а на инфраструктурата - между 40 и 50 милиона лева, посочи кметът на община Карлово.

В селата вече частично има ток и вода, но хората са предупредени да не пият вода от чешмите. Вземат се мерки и за дезинфекция на домовете, за да не плъзнат зарази.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.