Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ДБ иска изпращане на оръжие за Украйна иначе излиза от управлението, БСП е точно за обратното
21 Април 2022
Атанас Славов подчерта, че ако НС не гласува за оръжия за Украйна това ще бъде дълбок проблем в коалицията
В крайна сметка е важно дали ще дадем военно-техническа помощ на Украйна или ще си заровим дълбоко главата в пясъка и ще се надяваме конфликтът да свърши без наше участие." Това каза пред БНР Атанас Славов от ДБ след решението на Комисията по външна политика в парламента снощи да се разгледа предоставянето на "техническа помощ за защитни цели" на Украйна.

"Категорично това не е позицията на ДБ. Приетият на външна комисия текст изцяло не отговаря на нашите предложения, на нашите разбирания. Той не може да защити позицията ни като адекватен член на НАТО и ЕС на фона на това, което правят останалите държави членки", поясни Славов в предаването "Преди всички".

"От коалиционния формат единствено ДБ не е съгласна с така предложения проект на решение", уточни той.

При гласуване в пленарна зала на "военно-техническа помощ", ако ПП, БСП, ИТН и "Възраждане" запазят позициите си, е "почти невъзможно" това да мине с гласовете на ДБ, ГЕРБ и ДПС, отбеляза Славов.

Запитан как ще реагира ДБ, ако в пленарната зала се гласува за помощ за Украйна във вида, в който това бе прието във външната комисия, Атанас Славов подчерта:

"Ако вътре няма военно-техническа помощ, за ДБ това ще е най-малкото червен флаг или червена линия. Това ще е ясно предупреждение за много дълбок проблем в коалицията и ДБ ще трябва да обсъди как продължава нататък в този коалиционен формат."

Славов нарече това "много сериозна разделителна линия, която ще предопредели и бъдещето" на тяхното участие в коалицията.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.