Факти, Анализи, Коментари
   23 Октомври 2021
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Установен е убиеца на мъжа нарязан на парчета
12 Август 2021
Трупът е на Юмер Мехмед убит и разчленен от бизнесмена Станимир Рагевски, съобщиха от прокуратурата
Разследването категорично е установило, че намереният в Бургас разчленен труп е на 28-годишния Юмер Мехмед, който беше в неизвестност от 4 август, и той е бил убит от задържания бизнесмен Станимир Рагевски, съобщиха на брифинг от бургаската прокуратура. Той беше арестуван, след като е установено, че за последно двамата са били заедно в бял мерцедес, след което телефонът на младия мъж е бил изключен.

"От доказателствата, събрани до този момент, е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски посредством огнестрелен изстрел. Това е било извършено на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е съумял да направи опит да укрие трупа", обяви наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура-Бургас, цитирана от БТА.

Тя уточни, че останките са били открити снощи късно вечерта.

"В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, където е извършено престъплението. Там е разчленявал трупа, след което останките са сложени в множество малки чували, окрупнени в три по-големи такива. В последствие, с помощта на празни бидони, те са положени вътре и изнесени от жилището, натоварени са на автомобил и са закарани там, където ги намерихме", разкри директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Първоначалното обвинение срещу 55-годишния Рагевски - за отвличане, вече е изменено в такова за убийство.

"По настоящем можем да защитим тезата, опирайки се на наличните доказателствени източници, за извършено умишлено убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години", добави окръжният прокурор Георги Чинев.

"Няма доказателства, че друг човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Станимир Рагевски към убийството", поясни Трифонова.

Продължава работата по случая, извършват се множество действия по разследването, продължават оперативно-издирвателни мероприятия, подчертаха от прокуратурата.

Знае се, че полицията разследва и изчезването през миналия октомври на 47-годишната брокерка от Бургас Теодора Бахлова, която е имала бизнес и приятелски отношения със задържания Рагевски. Има подозрения, че тя също е била убита.

Юмер Мехмед, който бил в строителния бизнес, e арестуван за съпричастност към групата на Димитър Желязков-Очите и разследван за палежи, рекет и разпространение на дрога. В последно време обаче той е работел за Рагевски, който се свърза с организирана престъпна структура. Затова се разследва версията, че именно Юмер е замесен в изчезването и вероятната смърт на жената.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.