Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов за кабинета на ИТН: Не, няма по никакъв начин да го подкрепя и трябва да си понесат отговорността!
14 Юли 2021
Сега искат да споделят с мене и отговорността! Аз не искам, партията не иска, хората не го искат! Искат да му гледат сеира!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му няма да подкрепи проектокабинета, предложен от Слави Трифонов.  Борисов обясни, че ако ГЕРБ получат мандата за съставяне на правителство, ще го върнат и няма да предлагат свой състав на кабинет, предаде БНР.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като няколко дни отклоняваше въпроса дали партията му ще подкрепи предложения проект за правителство на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, днес беше категоричен. На брифинг в централата на партията на обявеното решение от него бе да не подкрепят подобен кабинет ръкопляскаха дошлите специално няколко бивши министри от кабинета "Борисов-З". Бойко Борисов отново призова така наречените партии на протеста да поемат политическа отговорност и да направят правителство. В противен случай Борисов прогнозира тежка политическа и икономическа криза за страната.

"Всички те са били против ГЕРБ! Да отидат, да си прегърнат Слави! Да, той им се подигра, той ги унижи, той си прави каквото си иска, но той си го правеше и преди, но се караше с мене, с ГЕРБ воюваше. Питате мене, дали аз ще го подкрепя, не, няма по никакъв начин да го подкрепя и трябва да си понесат отговорността. Сега искат да споделят с мене и отговорността! Аз не искам, партията не иска, хората не го искат! Искат да му гледат сеира! Само, че не знаят, че след това шоу идва глад! И им се извинявам, на народа".

Въпреки, че преди дни Борисов допусна да предложи свой състав на правителство, ако мандатът отиде в ръцете на ГЕРБ, той заяви, че ще върнат мандата. От думите му стана ясно, че няма да заеме мястото си като депутат в 46-ото Народно събрание, а след като стана ясно, че бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева не е избрана за депутат, коментарът на Борисов беше: "Ще я изберат следващия път".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.